Vilken Airtrack ska du ge i julklapp?

Om du letar efter den bästa julklappen till ditt barn eller barnbarn kan en Airtrack vara det självklara valet. Airtrack är inte bara det ultimata träningsredskapet för dem som älskar gymnastik, utan det är också ett bra alternativ till trampolin för dem som inte nödvändigtvis idrottar. Men om du inte är helt insatt i Airtrack-universumet kan det vara lite svårt att välja rätt modell. Här är några tips som gör det lite lättare för dig att välja den bästa modellen om du funderar på att ge en Airtrack i julklapp.

Läs mer: Hur man hittar en billig airtrack för hemträning

Storleken på Airtrack

Storleken är en av de viktigaste sakerna när du köper en Airtrack. För det första är det viktigt att du väljer en storlek som passar där den ska användas. Om den till exempel ska användas inomhus är det ingen idé att köpa en 5-metersmodell om det bara finns plats för en 3-metersmodell. Detta är vanligtvis det misstag som många gör när de köper sin första Airtrack. Nästa sak att tänka på när man talar om Airtrack-storlek är Airtracks höjd och längd. Generellt sett gäller att ju äldre användaren är och ju bättre han eller hon är på att göra olika typer av hopp, desto större Airtrack bör han eller hon ha. Airtrackens tjocklek påverkar hur högt du kan hoppa på den, och längden avgör hur många hopp du kan sätta ihop i en serie. Om du till exempel köper en 3 meter lång modell till en erfaren gymnast kommer den troligen att tröttna på den ganska snabbt. Om du köper en modell på 5 meter och 20 cm kommer han eller hon att ha glädje av den i många år framöver.

Läs mer: Varför köpa en GymPlay Air-track?

Kemi i plast

Airtracks är relativt mjuka men ändå hållbara. För att uppnå den här kombinationen använder de allra flesta Airtrack-tillverkare ftalater för att mjuka upp plasten. Detta trots att de flesta ftalater är olagliga att använda i Europa eftersom de har visat sig vara ganska hormonstörande och till exempel kan leda till infertilitet. Tyvärr är kontrollerna på detta område ganska svaga och Airtracks som innehåller dessa skadliga ftalater säljs fortfarande i stor utsträckning. Du kan därför vara säker på att de märken som säljer Airtracks kommer att uppmärksamma detta om deras produkter är tillverkade utan ftalater. Att tillverka Airtracks av hög kvalitet utan ftalater är något mer krävande och därför dyrare än att bara tillsätta ftalater i plasten. Därför kan du också vara säker på att billiga Airtracks innehåller skadliga ftalater (och i vissa fall andra skadliga kemikalier). Så om du har råd, leta efter en Airtrack som är fri från giftiga kemikalier, du kommer säkerligen inte att ångra dig. Saker som Airtracks är ofta i nära kontakt med barns hud och det är då det börjar bli ett problem.

Priset för Airtrack

På tal om julklappar finns det nästan alltid en maximal budget som du kan spendera på en Airtrack. Det är här som det ofta börjar bli lite komplicerat. För du vill ha en Airtrack som är tillräckligt stor för att användaren inte ska tröttna på den efter några månader, och samtidigt vill du ha en som är fri från giftiga kemikalier, och då är du plötsligt över vad du vill ge för en bra modell. Vad gör du då? Om det är till julklappar har du lyckligtvis lite bättre förutsättningar. Det finns till exempel nästan alltid bra erbjudanden på Airtracks på Black Friday, där du kan spara 20-30 % på utvalda modeller. Så här har du faktiskt möjlighet att få en Airtrack av hög kvalitet till ett pris som ligger något under det normala. Det finns också många återförsäljare av Airtracks och gymutrustning som har olika typer av julförsäljning där du återigen har möjlighet att göra en bra affär och få en kvalitetsmodell till ett bra pris. Vänta därför med att köpa tills du får en bra rabatt och därmed har råd att ge den rätta modellen i present.

Det var lite om vad du bör tänka på om du är på jakt efter en Airtrack i julklapp.